Aankoop

Kopen met meer Kennis in Huis

De Makelaars Associatie bestaat 40 jaar en is deels een familiebedrijf. Kenmerkend voor ons kantoor is de lange termijn focus en een stevige financiele basis. Onze organisatie is praktisch ingericht en informeel, we hebben korte communicatielijnen en zijn flexibel, zodat we kunnen inspelen op de wensen van de cliënt.

Als Makelaars Associatie zijn we aangesloten bij de NVM, de grootste brancheorganisatie voor de makelaardij in Nederland. Dit betekent, dat wij niet alleen over brede informatie beschikken, we moeten ook voldoen aan eisen op het gebied van integriteit, transparantie en kennis. Zo volgen onze adviseurs en medewerkers regelmatig opleidingen en cursussen om up to date te blijven op hun vakgebied.

 

Kopen met meer Kennis in Huis

Onder onze cliënten bevinden zich particulieren, multinationals – en MKB bedrijven, overheidsinstellingen, vastgoedinvesteerders en non-profitorganisaties.

Het kopen van een huis is emotie en dan is het moeilijk helder te blijven denken. U zoekt uw droomhuis dan kunt u ons een zoekopdracht geven. Hebt u dit al gevonden, ook dan bewerkstelligen we de transactie voor u en zorgen voor een goede afronding.U geniet van uw droom terwijl wij met een nuchtere blik de voetangels en klemmen voor u op een rijtje zetten. Wij behartigen uw belangen en kijken naar alle aspecten, waaronder:

  • De bouwkundige staat van het huis
  • De bestemmingsplannen van de omgeving
  • De waarde en niet alleen de netto maandlast
  • De hypotheek
  • De Vve
  • Eigen grond of erfpacht en eventuele andere erfdienstbaarheden

De Makelaars Associatie onderhandelt voor u met de verkoopmakelaar en taxeert zelf, zodat u ervan verzekerd kunt zijn, dat u een reële prijs betaalt in plaats van een prijs afhankelijk van de vraagprijs, dat is belangrijk verschil en kan u veel geld besparen.

We ontzorgen u, zodat u met vertrouwen een huis koopt met deskundige begeleiding bij elke stap in het aankoopproces.

Bij het kopen met meer Kennis in Huis kunt u gebruikmaken van de kennis van de hypotheekadviseurs bij de Hypotheekshop, zodat u de hypotheek krijgt, die bij u past.

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor een oriënterend aankoopgesprek?

Neem contact op met:

Ing. Peter van Duijne (RMT)

Telefoon +31 (0)70 – 352 68 00
Mobiel +31 (0)6 - 53 18 66 54

E-mail p.vanduijne@makas.nl

 

Michel Pluijm (RMT)

Telefoon +31 (0)70 – 352 68 00

Mobiel +31 (0)6-51 19 25 38

E-mail m.pluijm@makas.nl

De Makelaars Associatie "Uw Aankoop Makelaar"

Het kopen van een woning komt vooral aan op gevoel. De woning dient aan uw eisen en wensen te voldoen. Kunt u er al uw ideeën realiseren? Is de woning betaalbaar?

Voldoet de woning aan deze eisen en wensen dan volgt al gauw het eerste bod. Zodra dit “openingsvoorstel” gedaan is gaat de verkopende makelaar met de eigenaar overleggen en krijgt u een tegenvoorstel of, afhankelijk van de hoogte van uw eerste bieding, feliciteert hij u van harte met uw aankoop.

Tja, dan is het even schrikken, natuurlijk hebt u de drie dagen bedenktijd om onder de verkoop uit te komen. Maar dat gebeurt in de praktijk niet veel. U realiseert zich plotseling dat u heel weinig van uw nieuwe woning weet. Ben ik niet te snel geweest? Heb ik er niet te veel voor betaald? Hoe is de bouwkundige staat? Hoeveel heeft de Vereniging van Eigenaren in kas? Wat is het bestemmingsplan? Was het nou erfpacht? Kan deze muur eruit? Wat kost deze woning mij per maand? Wie zijn eigenlijk mijn nieuwe buren en word er nog gebouwd in de directe omgeving?

Wat had uw eigen aankoopmakelaar voor u kunnen doen? Hij zou op al deze vragen voor u een antwoord hebben gehad zodat u met een wel overwogen “ja”het voorstel van de verkopende makelaar had kunnen accepteren.

Uit onderzoek blijkt dat een zeer hoog percentage van de kopers denkt dat de verkopende makelaar ook voor hen optreedt. ’Hij was zo vriendelijk’ of ‘hij zei dat hij zijn best voor ons zou gaan doen’, zijn vaak gehoorde opmerkingen. Helaas is dit niet het geval. De verkopende makelaar treedt op voor zijn opdrachtgever, in dit geval de verkoper, en probeert voor zijn opdrachtgever de beste deal te maken.

Om veel twijfels voor u weg te nemen kunt u uw eigen makelaar inschakelen, de zogenaamde aankoopmakelaar. Deze treedt voor u op, adviseert u over alle belangrijke zaken en heeft geen bindingen met de verkopende partij.

De Makelaars Associatie, als aankopend makelaar, kan veel voor u betekenen. Wij, met onze nuchtere blik en kennis van zaken, geven u de zekerheid die u zoekt bij het kopen van een huis. Bovendien wordt u door ons geadviseerd over de “waarde”van de woning, onafhankelijk van de vraagprijs. Deze 2 bedragen kunnen in de praktijk best ver uit elkaar liggen. Dit kan u uiteraard veel geld besparen op de koopsom, vaak meer dan de courtage, zodat de courtage al snel terug verdiend wordt. De courtage bespreken wij uiteraard van te voren met u.

Een zogenaamde zoekopdracht kan het gehele aankooptraject omvatten maar kan ook uit een deelopdracht bestaan. De zoekopdracht begint met het in kaart brengen van uw wensen, zoals de soort woning, bereikbaarheid, woonomgeving, ligging, grootte, aantal slaapkamers . Natuurlijk kunnen ook uw financiële mogelijkheden door de erkende financiële adviseurs van De Hypotheekshop snel bekeken worden. Vervolgens wordt u op de hoogte gehouden van het nieuwe aanbod van woningen welke aan uw eisen voldoen, dagelijks worden deze handmatig voor u geselecteerd. In overleg met u kunnen wij een route samenstellen om een aantal woningen met u te gaan bezichtigen, wij maken de afspraken voor u en u hoeft alleen maar in de auto te stappen en kunt op uw gemak de wijken en de woningen bekijken. Uiteraard zijn ook individuele afspraken snel voor u geregeld door ons secretariaat. Tijdens deze bezichtigingen proberen wij u de woning “met andere ogen” te laten bekijken. Dat wil zeggen, de kleur verf op de wanden is niet zo belangrijk, veel belangrijker zijn die zaken die je niet kunt veranderen aan een woning of een woonomgeving. Wij zullen ons nooit bemoeien met het feit of een woning leuk is, daar hebt u ons natuurlijk niet voor nodig. Wij vertellen u wel over bijvoorbeeld het eventuele achterstallig onderhoud, de erfpacht, verbouwingen, de Vereniging van Eigenaren en natuurlijk ook de waarde van de woning.

Heeft u een geschikte woning gevonden dan wordt in overleg met u de strategie bepaald om de woning voor de door ons ingeschatte waarde te kunnen aankopen, en wordt het openingsvoorstel gedaan. De onderhandelingen worden in nauw overleg met u gevoerd, u bepaald wat er moet gebeuren met een advies van onze kant. Als de wensen van de verkoper en u als koper gelijk zijn heeft u overeenstemming (gefeliciteerd!!!), welke in de koopakte worden vastgelegd. Uiteraard wordt de koopakte aan u voorgelegd en wordt u precies verteld wat er van u verwacht wordt. Na het tekenen van de koopakte door beide partijen, heeft u recht op de drie dagen bedenktijd en wordt tegelijkertijd het financieringstraject door u opgestart. Vervolgens begeleiden wij u door het resterende traject zoals de inspectie voor de overdracht en natuurlijk de overdracht zelf bij de notaris. Ook na de overdracht, u bent inmiddels de (gelukkige) eigenaar, kunnen wij u terzijde staan met advies.

Deelopdrachten worden in overleg met u samengesteld en de courtage wordt hierop afgesteld zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Omdat ons kantoor over meerdere gespecialiseerde afdelingen op de onroerend goed markt beschikt kunnen wij u op vele terreinen adviseren zoals verhuren, aannemers, verhuizers, etc. Meer Kennis in Huis dus.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een (gedeeltelijke) zoekopdracht maakt u dan gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze makelaars, het moet ten slotte ook persoonlijk klikken.

Neem contact met ons op

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoeveel is ?