verkoop

Verkopen met meer Kennis in Huis

De Makelaars Associatie bestaat 45 jaar en is deels een familiebedrijf. Kenmerkend voor ons kantoor is de lange termijn focus en een stevige financiele basis. Onze organisatie is praktisch ingericht en informeel, we hebben korte communicatielijnen en zijn flexibel, zodat we kunnen inspelen op de wensen van de cliënt. Als Makelaars Associatie zijn we aangesloten bij de NVM, de grootste brancheorganisatie voor de makelaardij in Nederland. Dit betekent, dat wij niet alleen over brede informatie beschikken, we moeten ook voldoen aan eisen op het gebied van integriteit, transparantie en kennis. Zo volgen onze adviseurs en medewerkers regelmatig opleidingen en cursussen om up to date te blijven op hun vakgebied.

Verkopen met meer kennis in huis

U wilt uw huis verkopen. Natuurlijk heeft u al eens geïnformeerd naar de vraagprijs van huizen, die te koop staan in uw buurt en u heeft vast ook de mening van familie en vrienden gekregen. Is die informatie echter voldoende om een realistische vraagprijs vast te stellen en een succesvolle verkoop te bewerkstelligen.

Een makelaar met Kennis in Huis taxeert uw huis met de kennis van de markt op dit moment en neemt bij die bepaling van de waarde alle aspecten, die van invloed zijn mee.

 • Taxatie van uw huis op basis van kennis van de markt en overige aspecten
 • Promotie en verkoopstrategie van uw huis
 • Verzamelen van de relevante informatie in het kader van de informatieplicht, die de verkoper heeft zoals onderzoek van bestemmingsplan, bodemonderzoek erfdienstbaarheden
 • Complete en volledige presentatie van uw huis op onder andere Funda en onze site
 • Een brochure in kleur voor iedere belangstellende op te vragen via onze site
 • Plaatsing van verkoopborden
 • Professionele begeleiding met uitleg en kennis van zaken tijdens de bezichtigingen
 • Toegang tot ons klantenintranet om precies te volgen hoe het verkoopproces verloopt
 • Onderhandelen namens u over de prijs en overige voorwaarden
 • Opstellen en laten ondertekenen van de koopakte
 • Bereikbaar voor uw vragen ook na de overdracht

het verkoopproces bij de Makelaars Associatie

Voor bijna iedereen is het verkopen van de eigen woning een grote stap. In eerste instantie komen er veel vragen naar boven. Wat is mijn woning waard, hoe moet ik dit aanpakken?. Gesprekken met familie, vrienden en collega’s leveren vaak tegenstrijdige informatie op. U wilt zekerheid en een deskundig advies, dat is het moment om contact op te nemen met een NVM Makelaar. U kiest het liefst een NVM Makelaar met Meer kennis in huis. Dan bent u bij de Makelaars Associatie aan het goede adres.

Ons kantoor beschikt over een 4-tal gespecialiseerde afdelingen op het gebied van woningen, te weten de afdelingen Verkoop, Rentals, Vastgoedmanagement en Assurantiën & Hypotheken. Hierdoor zijn wij in staat om u direct uit verschillende oogpunten te kunnen adviseren.

Wij zijn een full service kantoor en door onze veelzijdigheid hebben wij goede contacten met notarissen, aannemers, loodgieters, schilders, verhuizers enz.

Wilt u hiervan profiteren dan zijn wij u daarbij graag van dienst.

Tijdens het verkoopgesprek adviseren wij u over de beste strategie van prijs en promotie van uw huis. Voor de waarde van uw woning krijgt u van onze ervaren taxateurs een goed inzicht in de markt op dat moment, zodat u weet welke woningen voor welke prijs verkocht zijn en of die woningen wel vergelijkbaar zijn, wij informeren u over de concurrentie, welke woningen in de directe omgeving te koop staan en wij houden de m² prijzen scherp in de gaten. Hierdoor kunnen wij de waarde van uw woning op verschillende manieren benaderen.

Natuurlijk speelt de jarenlange ervaring van de makelaars hierbij ook een belangrijke rol. U wilt het liefst uw woning zo snel mogelijk voor een goede prijs verkopen. Op dubbele woonlasten zit niemand te wachten. Een uitgekiende verkoopstrategie is niet alleen een verse bos bloemen op tafel of een opgeruimde woning. De Makelaars Associatie zorgt voor een aantrekkelijke en complete combinatie van middelen om uw woning zo goed mogelijk te promoten, eventueel met het advies een aantal kleine klusjes uit te voeren. Uiteraard zorgen wij dat u aan uw informatieplicht voldoet en controleren wij zo veel mogelijk gegevens zoals olietanks, bodemverontreiniging, bestemmingsplan en beschermd stadsgezicht. Uw woning wordt opgenomen in het uitwisselingssysteem van alle NVM Makelaars en komt op Funda, de internetsite waar vraag en aanbod voor koopwoningen elkaar ontmoeten.

Hierbij is belangrijk dat uw woning met een juiste omschrijving, voorzien van realistische foto’s gepresenteerd wordt. De actieve zoekers krijgen deze informatie direct van hun eigen makelaar of van Funda. Naast deze vorm van aanbieden hebben wij ook het magazine Open Huis ontwikkeld. Een magazine met koopwoningen met een oplage van ca. 200.000 stuks huis-aan-huis verspreidt prikkelt iedere woningbezitter. Natuurlijk kunnen wij ook de klassieke middelen zoals tuinborden, driehoeksborden, biljetten en onze eigen etalage inzetten.

Tijdens de bezichtigingen met een aspirant koper wordt deze uitgebreid geïnformeerd over uw woning, het onderhoud en indien nodig. De omgeving, dit alles wordt de aspirant koper ook in de vorm van een uitgebreide brochure meegegeven.

De Makelaars Associatie houdt u als verkoper regelmatig op de hoogte, natuurlijk van de afspraken, maar ook van de reactie van degenen die bezichtigd hebben. Om het voor u als verkoper nog helderder te krijgen gaan wij u in de loop van dit jaar inzage geven in ons dossier door middel van het Klantenintranet. U krijgt dan van ons een inlogcode zodat u op uw gemak vanuit huis of werkplek kunt zien wanneer er bezichtigingen in uw woning zijn geweest, hoeveel mensen via Funda uw woning hebben gevonden, hoeveel mensen hierop hebben gereageerd richting ons kantoor. De gehele correspondentie is inzichtelijk evenals eventuele biedingen.

Is een koper geïnteresseerd en volgt er een bieding dan adviseren wij u hoe te handelen. Als de woning verkocht is volgt een spannende tijd. Ontbindt de koper de koopakte binnen 3 dagen en krijgt hij de financiering wel rond? Voor de overdracht zijn wij bij de notaris aanwezig, ook als u zelf verhinderd bent. Wij checken de woning in met de toekomstige eigenaar en schrijven de utiliteitsvoorzieningen over op zijn/haar naam.

Dan denkt u natuurlijk dat onze service met deze overdracht ook stopt, maar niets is minder waar. Een aantal weken na de overdracht ontvangt u een enquête waarin wij graag van u willen weten hoe u dit alles heeft ervaren.

Uiteraard kunt u altijd terecht bij ons voor vragen, ook na de overdracht.

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor een oriënterend verkoopgesprek en / of een waardebepaling?

Neem contact op met onze adviseurs:

Ing. Peter van Duijne (RMT)

Telefoon +31 (0)70 – 352 68 00

Mobiel +31 (0)6 - 53 18 66 54

E-mail p.vanduijne@makas.nl

Michel Pluijm (RMT)

Telefoon +31 (0)70 – 352 68 00

Mobiel +31 (0)6-51 19 25 38

E-mail m.pluijm@makas.nl

De Makelaars Associatie "Uw Aankoop Makelaar"

Adipisicing ab omnis unde harum voluptate tempore! Officiis quos illum obcaecati omnis enim. Molestias deserunt eveniet officiis cumque inventore, veritatis, dolorem provident molestiae facere sint. Aut tempore cupiditate obcaecati vitae.

Adipisicing ab omnis unde harum voluptate tempore! Officiis quos illum obcaecati omnis enim. Molestias deserunt eveniet officiis cumque inventore, veritatis, dolorem provident molestiae facere sint. Aut tempore cupiditate obcaecati vitae.

Neem contact met ons op

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoeveel is ?