Actueel

Nieuwe makelaars en taxateurs februari 2018

De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 19 februari tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Geruststellend rapport over gevolgen stijgende rente op de koopwoningmarkt

De Nederlandse koopwoningmarkt kan de komende jaren een stijging van de hypotheekrente, mede door de te verwachten inkomstontwikkeling, goed opvangen. Dat is de geruststellende conclusie in het rapport ‘Effecten mogelijke rentestijging in de koopsector’ dat de Amsterdam School of Real Estate vandaag presenteert.

Inzet van drones bij presentatie van agrarische objecten

André Olden van Olden Makelaars uit Bathmen maakt voor zijn werk als NVM Agrarisch en Landelijk Vastgoedmakelaar gebruik van drones om de objecten die hij verkoopt te presenteren. Een mooie toegevoegde dienst waarbij wel de nodige opleiding en regelgeving komt kijken.

Doe het zelf

Mijn huis is verkocht. Het staat in een stil straatje van een fijn dorp in het Gooi. Zo’n dorp dat de klappen van het tekort aan koophuizen in Amsterdam opvangt omdat er puike treinverbindingen zijn, veel groen en goede scholen.

Haast of geduld?

Er waait een oude wind over de woningmarkt. Een wind die enige tijd verdwenen was. De reguleringswind. Het middensegment van de huursector is het deel van de woningmarkt waar deze reguleringswind is opgestoken. Dat is niet helemaal toevallig. Het is dit segment waarvan veel wordt verwacht.

Uitdagingen

Dit jaar viert de NVM haar 120-jarige bestaan. Gedurende die lange periode is de vereniging uitgegroeid tot hét kwaliteitsmerk op het gebied van makelen en taxeren in Nederland. Hoe feestelijk een jubileum ook is, het is geen reden om op onze lauweren te rusten.

Woningverkoper heeft ruim half jaar nodig tot overdracht

Woningverkopers die hun woning te koop aanbieden, zitten gemiddeld 7,2 maanden later bij de notaris voor de overdracht. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van het Kadaster en de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).

Nieuwste woningen

Juliana van Stolberglaan 374
2595 CS Den Haag
€ 249.000 k.k.
91m² 4 kamers
Laan van Nieuw-Oost-Indie 236
2593 CD Den Haag
€ 700.000 k.k.
283m² 10 kamers